Sesli Sohbet siteleri

Sesli Sohbet siteleri
Sesli kameralı chat odaları

1 Şubat 2012 Çarşamba

WWW.SESLİCHATEVİ.COM ANANIMI KOVALADIK, SESLİCHATEVİ.COM, SESLİCHATEVİ, SESLİ CHAT EVİ, SESLİCHATEVİ, SESLİ CHAT EVİ, SESLİCHATEVİ, SESLİCHATEVİ,

SesliChatevi.com, SesliChatevi, ananımı kovaladik la ben BERTAN. BANA BLOG Açmışsın ama bunun devamını sana ben çok yolluyacam. sesli chat evi, neden siten boş senin çünki sen sapıklık yaparak sitende kimse kalmıyorki. ama biz sapıklık yapmayız çünki gereksiz şeyleri sevmeyiz ve yavrum. sesli sohbet ve sesli chat üzer,nde yapdığımız bütün herşeyi yavaş yavaş hızlandırmak ve güzel sohbetler insanlara kurmaktır. ama senin gibi namusuzluk yapmıyoruz. seslichatevi.com filtreye nasıl girdiğini bilirsin sen sesli chat evi ibne sahibi birdaha girerer sadece sen bizi izle.

Sesli chat evi, seslichatevi, sesli chat evi sohbet,

Ücretsiz Görüntülü Sesli Chat Evi; seslichatevi olarak siz değerli kullanıcılarımız için Türkiyenin en genç ve dinamik ücretsiz görüntülü chat sitesini açtık.
Ücretsiz görüntülü chat sitemizi açarken kullanıcılarımızın rahatlıkla gezinebilecekleri bir sistem oluşturduk.Kullanıcıyı yanıltmaktan kaçınan ve sade bir arayüzle görüntülü chat hizmetini tamamen ücretisiz olarak gercekleştirmekteyiz.
Ücretsiz görüntülü chat sitemizde speakychat alt yapısı kullanılmaktadır. Speakychat alt yapısının sağlamış olduğu ücretsiz görüntülü chat hizmeti sayesinde yeni arkadaşlara görerek kavuşabileceksiniz.Yükleyeceğiniz speaky chat javası desteğiyle hiçbir ücret ödemeden görüntülü chat yapabilirsiniz. Üyelik gerektirmeyen ücretsiz görüntülü chat hizmeti veren sitemizin misafir girişi özelliğini kullanarak kesintisiz olarak hizmetlerden yararlanabilirsiniz.Ücretsiz görüntülü chat sitemiz seslichatevi olanaklarından dilerseniz ücretsiz olarak üye olup sınırsız olanaklardan yararlanabilirsiniz.
Ücretsiz görüntülü chat sitemizde dilerseniz özel üye,gold üye ve görevli olabilirsiniz. Bu özelliklerden birisine sahip olarak sitemizin bir çok yeni özelliğindende sınırsız olarak faydalanabilirsiniz.Profiller oluşturarak yeni arkadaşlar ekleyebilir ve istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz.Birebir ve özel mesaj sohbet alanlarını kullanarak görüntülü chat yapabilirsiniz.
Genc ve dinamik görüntülü chat sitemiz seslichatevi.org yönetimi 7/24 online destek avantajıyla siz değerli kullanıcılarımızın sorunlarını kısa sürede çözmektedir.
Ücretsiz ve görüntülü chat merkezi seslichatevi.org hoş sohbetler diler.
Sesli Chat kullanıcıların birbirleri ile görerek ve duyarak gerçekleştirdikleri konuşmaların genel adıdır.Sanal ortamda bir hayli popüler olan sesli chat ile kullanıcılar birbirlerini görerek ve duyarak chat yaptıkları için bir hayli gerçekcidir.Ayrıca seslichat’in Skype, Messenger, Omegle, Chatroulette gibi sesli ve görüntülü iletişim imkanı sunan diğer platformlardan farkı ise hiçbir sınırlandırmanın olmamasıdır. Bildiğiniz gibi yukardaki bahsettiğimiz platformların bir çoğunda mail adresi üzerinden iletişim kurulurken seslichatde böyle bir sınırlandırma yoktur. Bunun dışında mail adresi zorunluluğu barındırmayan platformlarda ise kullanıcılar aynı anda sadece iki kişi ile sesli görüntülü chat yapabilmektedir. SesliChat de ise yine böyle bir sınırlandirma bulunmamaktadır. Bu nedenlerden Dolayı popüleritesi her geçen gün artan sesli chat siteleri kullanıcı yelpazesini bir hayli arttırmıştır.İletişimin yazılı, sesli ve görüntülü olmak üzere her şeklini sunan bu siteler ile kullanıcılar yeni insanlarla tanışarak, arkadaş dost ve devgili olmakta, uzakta olan sevdikleri, akrabaları ve arkadaşları ile özlem giderebilmektedir.Üstelik bu sitelerde herhangi bir üyelik şartı aranmamakta üyelikte dahil olmak üzere sunulan tüm hizmetler tamamen ücretsizdir.Ayrıca başka hicbir yerde bulamayacağınız günün her saati açık olan sesli chat odaları içerisinde birbirinden eğlenceli, keyifli ve bilgilendirici aktiveteler düzenlenmektedir.Odalar içerisinde yarışma yapabilir, izdivaç kurabilir, canlı müzik dinleyebilirsiniz.Tüm sesli chat severlere iyi eğlenceler diliyoruz..Sanal aleme takılan kişilerin hemen hemen hepsinin zaman geçirmek veya eğlenmek adına yaptığı etkinliklerin başında chat yapmak gelir. Eskilerde daha çok olarak yazılı sohbet siteleri yaygın durumdaydı.İnsanlar eğlenmek adına yazılı chat sitelerinde saatlerce oyalanır, bundanda oldukça keyif alırlardı. Sohbet yapmanın daha doğrusu internetin kötü yanları olduğu gibi tabiki iyi yanları da vardır. Önemli olan yanı interneti doğru yerde ve doğru amaçla kullanabilmekte. Sohbet siteleri de bu konuya dahil olan sistemlerden örnektir, kişi ne yapacağını bilmeli ve ona göre hareket etmelidir.
Günümüzde yaklaşık olarak son altı yıldan buyana Sesli Sohbet veya Sesli Chat diye adlandırdığımız chat sistemleri çok hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Eskilerde yaygın olan yazılı chat sitelerinin yerini daha hızlı bir şekilde alan bu siteler yazılı chat alemnine tek mana ile son vermiş oldu.Sesli Sohbet; adından da anlaşıldığı gibi Sesli ve Görüntülü iletişimi aynı anda sağlayan speaky tabanlı bir sistemdir.Günümüzde iletişim adına telefon, radyo veya televizyon gibi araçların kullanımı daha çok maliyetli ve uğraştırıcıdır.Fakat Kameralı Sohbet ve Sesli Chat sitelerinde sevdikleriniz, arkadaşlarınız, dostlarınız gibi değer verdiğiniz çevreniz ile görüşebilmeniz daha eğlenceli ve maliyeti düşük bir şekilde iletişim içinde olmanıza sebep olan sistemdir.Eğer evinizde bilgisayarınız ve internet bağlantınız bulunuyor ise, yakınlarda veya yurt dışındaki sevdikleriniz ile bu tür siteler aracılığı ile görüşmeniz daha ucuza mal olmakta ve daha eğlenceli vakitler geçirmek için zemin hazırlar.
Biz de siz kullanıcılarımız için Sesli Sohbet ve Kameralı Chat hizmeti sunuyor ve elimizden geldiğinizce büyük bir titizlik içerisinde daha kaliteli ortamı sizlere sunmaya çaba gösteriyoruz.Sitemizde saygıdan yana kusur edilmemesi kullanıcılarımızda istediklerimizin başında gelir.Bu gibi hizmetlerimizden faydalanan kullanıcılarımızda üyelik veya benzeri herhangi bir durum için kesinlikle ücret talebinde bulunmuyoruz.Sizler de sevdiklerinizle diledğiniz kadar görüşmek veya yeni arkadaşlıklar edinmek istiyorsanız, Sohbet Odalarımıza bağlanınız.Hoş sohbetler diler, mutlu ve huzurlu bir ortam kazanmanızı temenni ediyoruzTürkiyenin En kaliteli Sesli ve Kamerali sohbet odalarina Hosgeldiniz. Türk kültürümüzün vazgecilmez eglencesi olan Sohbetin tadini İnternet alemine tasidik. Sesli sohbet odalarimizda seviyeyi bozmadan özgürce sohbet edebilir, oyun oynayabilir ve müzigin keyfini cikartabilirsiniz.
Arkadaşlık, bilgi, eğlence portalımızda istediğiniz herşeyi bulabilirsiniz. Seslichatevi.org tamamen siz ziyaretçilerimiz için tasarlanmıştır. Bu tatlı ve seviyeli ortamda ne ararsanız var. Öncelikle yuregininsesi yönetimi size yakışır ölçüde sohbet ortamı sağlamayı hedef edinmiştir. Türkiye’de en kaliteli sesli sohbet, sesli chat ortamı yaratmak ilkemizdir. Seslichatevi.org satılık veya kiralık değildir. Nick ve sesli sohbet odaları seslichatevi’ne ait olup, sorumluluğu kullancılara aittir. Nick ve sesli sohbet odalarında oynamalar yapılabilir, istenildiği takdirde yetki kullanıcıdan alınabilir, gerektiği takdirde üyelik silinebilir. seslichatevi.org yönetimi sesli sohbet odalarında yaşanan ve yaşanacak sorunlar ve olaylar ile ilgili hesap verme zorunluluğunda değildir.Görüşmek Üzere Allah yar ve yardımcınız olsun neşeniz daim olsunSesli Chat Sohbet Muhabbet Paylaşımı; Zamanlar geçtikçe sohbet sitelerinin kullanıcı potansiyeli bir hayli arttı. Online kullanıcısı sayısının artmasına bağlı olarak sohbet chat hizmeti veren sitelerinde çoğalmasına neden oldu Özellikle (2008-2010) yılları arasında yüzbinlerce sohbet sitesi açıldı. Bu sitelerin kimi kısa sürede yayın hayatına son verirken, kimide istikrarlı olarak yayın hayatına devam etti. Açıldıktan çok kısa bir süre sonra yayın hayatına son veren sitelerin kapanmasının ardında önemli nedenler yatmaktadır.. Bu nedenleri genel olarak iki ana başlık altında değerlendirecek olursak
Chat sohbet deneyimi;
Hedefiniz zirve ise bir sohbet chat sitesi sahibi olabilmek için kalifiye özelliklere sahip olmalısınız. Olmazsa olmazların başında gelen ilk konu kendi sitenizin yayın hayatına start vermeden önce mutlaka bu sektörün içinde daha önceden beri var olan bir “sohbet” kullanıcısı olmanız gerekmektedir. Bu gereklidir çünki ancak daha önceden sohbet sektöründe edinmiş olduğunuz bilgi, birikim, tecrube, ve potansiyelle sitenizin gelişimini sağlayabilirsiniz. Bunlar olmalıki “profesyonel” ve istikrarlı olarak çalışmalarınızı yürütebilesiniz. Çalışmalarınız iki yönlüdür
Birinci yönü, sohbet paneli üzerinde online kullanıcı sayısını arttırmaya yönelik görevlilerinizle birlikte yapacağınız ekip çalışmaları. İkincisi Google üzerinde sektörü temsil eden anahtar kelime bazında yapılacak olan seo optimizasyonu çalışmaları. Seo çalışmalarınız, sohbet panelindeki çalışmalarınızdan daha farklı ve teknik bilgi isteyen çalışmalardır. Bireysel olarak yapacağınız bu çalışmalarda doğru hamleler ile sitenizi dünyanın en büyük arama motoru Google‘da öncü yapabilir ve sitenizin hit oranını yükseltebilirsinizSesli Kameralı Chat Sayfaları; Kullanıcılarını sesli ve kameralı chat odaları içerisinde buluşturak kameralı, yazlı ve sesli olarak iletişim kurmalarını sağlayan sayfalardır.
Bu sayfalara üye olmadan misafir girişinden giriş yapabilirsiniz. Dilersenizde ücretsiz üye olarak üye girişinden girişinden giriş yapabilirsiniz.
SpeakyChat oda sistemi ile yayın yapan sesli sesli kameralı chat sayfaları sadece chat hrizmeti vermez. Bizimde içerisinde bulunduğumuz bu sektörde seslichatevi.org’u baz alarak sunulan farklı hizmetleri dile getirecek olursak, bir sesli kameralı chat sayfası olan seslichatevi’nde chat dışında yararlanabilecekleriniz;
1. Adım olan anasayfa hizmetlerimiz
- sesli chat ve kameralı chat seköründe hergün güncel eklenen makalelerle sektördeki yenilikleri ve önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.
- Sağlık, haberler, teknoloji, internet gündemi, güncel paylaşımlar, sesli muhabbet, sesli sohbet, görüntülü sohbet, görüntülü chat, kameralı sohbet ve Spor kategorilerimize hergün eklenen güncel makalelerle, sesli kameralı chat sektörü dışında diğer sektörlerde Türkiyede ve Dünya genelinde meydana gelen önemli gelişmeleri takip edebilir yorum yapabilirsiniz.
2. Adım sesli kameralı chat paneli hizmetlerimiz
- Ücretsiz sesli kameralı chat hizmeti
- İzdivaç
- Canlı Müzik
- Yarışma
- İslami Paylaşımlar
Etkinliklerimizden günün her saati yararlanabilirsiniz. Sizlere en iyi, en kaliteli, en seviyeli ve en sorunsuz sesli chat imkanını sunuyoruz.
Ayrı formatlara sahip olan, aynı anda dilediğiniz kadar kullanıcı ile seslichat yapabileceğiniz sesli kameralı chat odaları‘mız ile sizler için uzadkları yakın ediyor mesafeleri ortadan kaldırıyoruz.
Sevdiklerinizle tıpkı yanınızdaymış gibi yüksek ses ve görüntü kalitesinde chat yapabilirsiniz.
Aradığınız herşey burada, ortak kültürlerin buluşma ntoktası olan seslichatevi.org’un sesli kameralı chat odaları’na giriş yapmak için yukardaki resmi tıklayınız. İyi eğlencelerEn Kaliteli Chat Sitesi SesliChat sesli sitemiz arkdaşlık dostluk amaçlı kurlumuş olup esas prensibi unutulmayacaktır.Din,dil,ırk ayrımı yapılmaksınız ahlak çizgileri içerisinde keyifle müzik dinlenip sohbet edilecektir.böyle takılmayanlar uyarılacaktır mümkünse özelden uyarılmaları esastır gerektiginde mikrofon alıp öyle uyarılarda yapılabilecektir.devamlı flot atmaya izin verilmez gerektigi sekilde flot atılır.ve bu kurallara uymayan userler cezalandırılır cezalar engelleme,gag,ban gibi olacaktır. ve bir görevlinin engelledigi gagladıgı yada banladıgı kişiyi açmamaktır.Görevli gözü ile görmediği, kulağı ile duymadığı taktirde kimseyi banlayamaz. Söylemekle bak şunu yazdı veya bak iki kişi şahit buna gibi laflarla da ban atılamaz. Fakat duruma göre odanın genel havasına bakılarak ciddi bir söylemle karşılaşılırsa kullanıcının ihlal ettiği kuralın cezası uygulanır.mikrofonda calınan şarkılar kesinlikle pravakatör cinsten olmamalıdırmik sürelidir sohbet ortamını bozan kişiler uyarılır ve gerekirse ban kullanılabilir.sırası gelen sırasını bekleyip öyle almalıdır.siteden düşüp gelen kişiler mik sırası gelmeden kesinlikle sırası kaybolacaktır. odalarda kurallar vardır bazı odalarda miki alıp konuşmak yasaktır bazılarında selbest oda görevlisi eger izin veriyosa konuşabilir eger vermiyorsa kesinlikle konuşamaz şarkı calabilir sadece Msn adresi vermenin veya aynı şekilde topluluklar oluşturan internet adresleri vermenin veya başka sitelerin adreslerini reklam şeklinde vermenin sitenin zararına olduğu düşünülerek izin verilmez. Israrcı şekilde msn adresi verilmesi halinde görevli tarafından banlanır.Görevliler özellikle userlerin yanında kesinlikle tartışmayacak, kendi aralarındaki konuşmalarını özelden yapıp çözüme kavuşturamadıklarında Süper Adminlere durumu anlatıp onların verdiği talimatlara birebir uyacaklardır. Seslichatevi.org Sanal Eğlence Arkadaşlık Siteleri içinde 1 numaradır . Görevliler ve userler olarak burada birbirimizi üzmeden, sıkıntıya sokmadan, kırmadan, incitmeden; sohbet, fikir alışverişi, tartışma, gır-gır, şamata ve eğlenmek için bulunmakta olduğumuzu unutmayarak SİTE YÖNETİMİNCE hoşça vakit geçirmenizi temenni ederiz.SAYGILI SEVGİLİ KİŞİLERİN GELMESİ ÜMİDİYLE
Bedava Görüntülü Sohbet Kameralı Chat; Bir web sitesi üzerinden kullanıcıların ücretsiz olarak kameralı sohbet ve kameralı chat yapmalarıdır.İnternet ortamında görüntülü sohbet hizmeti veren birçok site bulunmaktabu siteler kullanıcılarına sundukları imkanlarla eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağlamaktadırlar.
Biz seslichatevi.org ailesi olarak sizlere yüksek ses ve görüntü kalitesine sahip olan, günün her saati açık odalarmızda kamerali chat imkanı sunarken bu hizmeti tamamen ücretsiz sunup hizmetimize ek olarak izdivaç, yarışma eğlence ve canlı müzik gibi eğlenceli organizasyonlarla siz değerli kullanıcılarımızı memnun edebilmek adina yoğun bir şekilde çaba göstermekteyiz.Sizlerde Türkiyenin en kaliteli, en seviyeli, en sorunsuz ve en iyi kamerali sohbet chat odalarına girmek istiyorsanız yukardaki resme tıklayınız.Oda Kurallarımız; Siyaset, reklam, küfür, cinsel içerik, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı davranışlar kesinlikle yasak olup sitemizi bağlayıcı tarafı olmayıp bizzat kural dışı haraket eden kullanıcı sorumlu tutulmaktadir. İyi eğlenceler diliyoruzSesli Chat Evi İnternet aleminde birçok sohbet platformu bulunmakta, bu platformların kimisi sesli kimisi görüntülü kimiyse yazılı chat hizmeti sunmakta. Şimdiyse sizlere sesli sohbet chat yapabileceğiniz bir platformu tanıtmak istiyorum.Bu sistem sayesinde mikrofonunuz yardımı ile konuşarak online sesli chat yaparken aynı zamanda yazılı chat yapma imkanınada sahipsiniz. Bildiğiniz gibi görüntülü, sesli ve yazılı olarak konferans hizmeti veren msn ve skype gibi sistemler bulunmakta yanlız bu sistemler görüntülü ve sesli görüşme hizmetini iki kişi ile sınırlandırmakta. Seslichatevi sesli sohbet platformunun özelliği kullanıcılarına aynı anda onlarca kişiye sesli ve görüntülü konusma hizmetini sunmasıdır.Son dönemlerde SpeakyChat gelişim göstersede hala milyonlarca internet kullanıcısı tarafından keşfedilmeyi beklemektedir.Eskiden sayıları çok az olan sesli sohbet hizmeti veren sesli sohbet siteleri artık birhayli çoğaldı. Tabiki bu oğunluk beraberinde olumsuz olumsuz birçok yeniliği getirdi eskiden bukadar site olmadığı için kullanıcıların seçenekleri çok sınırlı idi ve insanlar belirli yaptırımlara uymak zorunda kalıyordu. Şimdiyse seslilerin sayısının artması ile alternatifler çoğaldı ve insanlar diledikleri gibi siteden siteye gezebiliyorlar. Fakat gerek cinsel içerik gerekse küfür ortamini barındıran yeni siteler ortaya çıktı bu siteler yüzünden kameralı sesli sohbet siteleri yüzünden insanlar hiç hoş olmayan ahlak dışı davranışlarla karşı karşıya kaldılar. Dileğimiz en kısa zamanda bu tür ahlak dışı davranışlardan sektörün arınması
Sesli Chat Sohbet Muhabbet Paylaşımı; Zamanlar geçtikçe sohbet sitelerinin kullanıcı potansiyeli bir hayli arttı. Online kullanıcısı sayısının artmasına bağlı olarak sohbet chat hizmeti veren sitelerinde çoğalmasına neden oldu Özellikle (2008-2010) yılları arasında yüzbinlerce sohbet sitesi açıldı. Bu sitelerin kimi kısa sürede yayın hayatına son verirken, kimide istikrarlı olarak yayın hayatına devam etti. Açıldıktan çok kısa bir süre sonra yayın hayatına son veren sitelerin kapanmasının ardında önemli nedenler yatmaktadır.. Bu nedenleri genel olarak iki ana başlık altında değerlendirecek olursak
Chat sohbet deneyimi;
Hedefiniz zirve ise bir sohbet chat sitesi sahibi olabilmek için kalifiye özelliklere sahip olmalısınız. Olmazsa olmazların başında gelen ilk konu kendi sitenizin yayın hayatına start vermeden önce mutlaka bu sektörün içinde daha önceden beri var olan bir “sohbet” kullanıcısı olmanız gerekmektedir. Bu gereklidir çünki ancak daha önceden sohbet sektöründe edinmiş olduğunuz bilgi, birikim, tecrube, ve potansiyelle sitenizin gelişimini sağlayabilirsiniz. Bunlar olmalıki “profesyonel” ve istikrarlı olarak çalışmalarınızı yürütebilesiniz. Çalışmalarınız iki yönlüdür
Birinci yönü, sohbet paneli üzerinde online kullanıcı sayısını arttırmaya yönelik görevlilerinizle birlikte yapacağınız ekip çalışmaları. İkincisi Google üzerinde sektörü temsil eden anahtar kelime bazında yapılacak olan seo optimizasyonu çalışmaları. Seo çalışmalarınız, sohbet panelindeki çalışmalarınızdan daha farklı ve teknik bilgi isteyen çalışmalardır. Bireysel olarak yapacağınız bu çalışmalarda doğru hamleler ile sitenizi dünyanın en büyük arama motoru Google‘da öncü yapabilir ve sitenizin hit oranını yükseltebilirsinizGüvenli Chat ve Sohbet İmkanı; İnternet teknolojilerinin hızla gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte insanlara sunulan birçok olanaktan birisi de kuşkusuz ki sohbet olanaklarıdır. Biliyoruz ki artık internet ortamında dilediğiniz her türlü bilgiyi bulabilme ve paylaşabilme şansına sahipsiniz. Öyle ki sunulan olanaklar, artık arkadaşlarınızı dahi internet üzerinden bulabilme konusunda sizlere avantaj sağlıyor. Genellikle online chat sohbet sistemlerinde yaygın olarak kullanılan bu sistem, bir (teknoloji harikası) ve birebir iletişim konusunda sizlere muazzam seçenekleri de beraberinde sunuyorİnternet siteleri üzerinden sunulan ve özellikle chat sistemlerinin vazgeçilmezleri arasına giren sohbet sistemi, birçok kişinin ikili diyalog kurmasında avantaj sağladığı gibi anında görüşme olanağını da beraberinde getiriyor. sohbet imkanı sunan bir çok farklı web sitesi bulunmaktadır ancak güvenilir web sitelerinden bu hizmeti kullanmak her zaman için çok önemli unsurlardan birisidir. Çünkü bazı sistemlerde ciddi açıklar söz konusu olabiliyor ve bilgisayarlarınız zarar görebilme ihtimali ile karşı karşıya kalıyorGünümüz arkadaşlık sistemleri, insanların hayatlarını olumlu yönde değiştirmeye devam ediyor. Kısa zaman içerisinde çok popülerleşen bu sistemler içerisinde sohbet çok önemli bir yere sahip durumda. Bazı insanlar, profili görüyor ya da göremiyor. Kişinin yazışmasından dahi etkilenebilme şansı oluyor. Web siteleri üzerinden chat sohbet aracılığı ile bundan böyle sizlerde karşınızdaki kişi ile anlık olarak chat bir şekilde konuşabileceksiniz. Ancak tekrar uyarmalıyız ki güvenilir web siteleri aracılığı ile bu sistemi kullanmaya dikkat etmenlisiniz
Bu başlığı atmamdaki sebep çok ilğinç gelebilir sizlere fakat Google amca sapıttı sanırım Google’ye başlıkdaki bu kelime sesli chat evi net sohbet login Direk arama taramasına otomatik olarak geliyor. Google ye ”sesli chat evi” denildiğinde ”net sohbet login” kelimesi ile beraber otomatik olarak sonuç gösteriyor.
Nedir ne değildir anlamadım böyle bir kelimeyi hiç bir siteye de yazmadım hadda blog sesli chat evi diye blog açanlara da baktım onlarda da tarama da çıkan bu kelime yazılmamış valla ilginç google de şu günlerde bişeyler dönüyor inşallah hayır olur diyelim..
Hemen her insanın üyesi olduğu devasa büyüklükteki bir sosyal ağdan bahsediyoruz: Facebook. Dünyada Facebook’u en fazla kullanan 3. ülke olmamız sebebi pek de övünülecek bir istatistik gibi durmasa da, ülkemizde internetin gelişmesi adına sevinç verici bir durum olarak da nitelendirilebilir. Ancak ne yazık ki bu durum beraberinde bazı olumsuz neticeleri de getirmektedir. Facebook’u ülkenin neredeyse yarısının kullanıyor olması, bilinçsiz kullanıcıların da çoğunlukta olması sebebiyle bazı art niyetli kişiler facebook profilleri avına çıkmışlar diyebiliriz. Bu kişiler Facebook profillerini çalarak, facebook profilinin reklamlar sayfasına yönlenmesine sebebiyet verebiliyorlar. Kişinin profillerini çalarak, ekli olan arkadaşlarını sahibi oldukları bir sayfayla birleştiren art niyetli kişiler bu işin ticaretini bile yapar hale geldiler. Bilinçli bir kullanıcı olmayı zorunlu hale getiren bu art niyetli hareketlere maruz kalmamak istiyorsanız, temel olarak Facebook güvenliğinizi sağlamanızda fayda var. Peki Facebook hesabınızı nasıl güvenli hale getireceksiniz? Bu sorunun cevabı aslına çok basit. Hesabınızın Güvenlik Ayarları’ndan HTTPS ile dolaşmayı etkin hale getirin, başka bir IP adresinden giriş yapıldığında telefonunuza onay sms’i gelme işlemini de aktifleştirin. Böylece art niyetli kişiler hesabınızı çalsa da, cep telefonunuza gelen onay kodunu giremeyecekleri için etkisiz bırakılmış olacaklardır. Bu tür yöntemler basit önlemler olarak nitelendirilebilir, ancak uzun vadede oldukça etkili olduğunu belirtmekte de fayda var.
Ancak ne olursa olsun, bu tür yöntemler de bir yerde geçersiz kalabiliyor. Bu durum da temelde bilinçli bir kullanıcı olmanın gerekliliğine işaret ediyor. Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyerek, mesajlaşmalardan gelen ne idüğü belirsiz adreslere tıklamayarak hesabınızı koruma yolunda ciddi bir önlemi almış olabilirsiniz. Tabii olarak belirli zaman aralıkları içerisinde facebook şifrenizi değiştirmek de alabileceğiniz diğer önlemler arasında Günlük hayatın koşuşturmacasından sıkılmış, yeni bir heyecan arıyor ve psikolojik olarak rahatlamak istiyorsanız yapmanız gereken sohbet etmek olacaktır. Fakat yanınızda sohbet edecek arkadaşınız yoksa, veya var olan arkadaşlarınızdan sıkılmış ve yeni dostluklara sahip olmayı amaç edinmişseniz sizlere kameralı sohbet siteleri yardımcı olabilir. Speaky Chat adlı programı kurduktan sonra istediğiniz hemen tüm tarayıcılar aracılığıyla kameralı ve sesli olarak karşı tarafla iletişim kurmanız kolaya indirgenmiş oluyor. Bunun yanı sıra kameralı sohbet sitelerinde bulunan birbirinden farklı kameralı sohbet odalarını ziyaret edebilir, sıkıldıysanız bulunduğunuz odayı değiştirebilir ve yeni arkadaşlıklar edinmeye devam edebilirsiniz. Ekstra olarak kameralı ve sesli sohbet sitelerinde bulunan odalardan birini kiralayabilir, kendiniz yönetici olarak istediğiniz kişiyi odanıza alabilir; istediğinizi de odadan dışarıya atabilirsiniz. Ancak “Ben etliye sütlüye karışmam, sohbetimi eder giderim” diyorsanız bunlara gerek kalmayacaktır. Yazılımı bilgisayarınıza kurduysanız hemen sohbet etmeye başlayabilirsiniz.
Evet, genel olarak sohbet etmenin gereğinden bahsettik. Peki sohbet etmek için hangi siteyi kullanmalıyız? Hangi site daha güvenilirdir? Bu soruların cevabını vermek gerekirse, size rahatlıkla Chatevi adresini tavsiye edebiliriz. Şuanda da yazıyı okuduğunuz Chatevi.com sınırları içerisinde kimlik ve diğer kişisel bilgilerinizi çalmak için teşebbüs edilmeyeceği garantisini rahatlıkla verebiliriz. Sadece sohbet olanağı sağlamakla yetinmeyen, her telden konulara da yer verdiğimiz sitemiz sınırları içerisinde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. En son teknoloji kullanarak sağlanan kameralı ve sesli görüşme olanaklarıyla dünyanın her köşesinden farklı insanlarla arkadaşlık kurabilir, dilerseniz de hayatınızı birlikte idame edeceğiniz ruh eşinizi de bulabilirsiniz. Takdir ve karar siz sevgili üyelerin olduğu gibi, başlangıç noktasında karşı tarafla konuşurken kişisel bilgilerinizi sınırlı olarak vermenizi de tavsiye ediyoruz. Böylece güvenli bir şekilde sohbet etme imkanına kavuşmuş olabilirsiniz
Kameralı sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor! Chatevi’nin uzman kadrosunun yönetimini sağladığı kamerada sohbet imkanı sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun istediğiniz kişilerle kameralı ve sesli olarak görüşebilmeniz oldukça basite indirgeniyor. Sistemimize üye olmak suretiyle giriş yapacağınız sohbet kanallarımız arasında, istediğiniz chat odası kameralı sohbet için sizi bekliyor olacak. Chatevi’nde yer alan kameralı canlı odalar aracılığıyla bedava kameralı sohbet yapmış olabileceğiniz gibi, hayatınızda köklü değişikliklere de merhaba diyebilirsiniz. Kameralı sesli chat sohbet odaları sayesinde edineceğiniz sıcak dostluklar ve yeni arkadaşlıklar sizi bambaşka dünyalara sürükleyeceği gibi, kameralı görüşme yapmanın zevkini de fazlasıyla tadacaksınız. Sohbet siteleri arasından birisi, belki de en iyisi olarak karşınıza çıkan ve yayın hayatına atıldığı günden beri kesintisiz hizmet vermeye devam eden chatevi, türk kameralı chat siteleri arasından rahatlıkla sıyrılıyor doğrusu. “kameralı chat bedava yapılır” sloganıyla yayın hayatına atılan, sadece sohbet etme hizmeti sağlamakla yetinmeyip, gündeme ve güncele dair hemen her konuya da yer vermeye çalışan chatevi yönetimine sizler de teşekkür edeceksiniz. Unutmayın, görüntülü sohbet bedava siteler aracılığıyla gerçekleştirilmelidir. Çeşitli Türk arkadaşlık sitelerine gold üyelik ücreti vererek zarara girmenize gerek kalmadan, sitemiz aracılığıyla bedava kameralı chat yapabilirsiniz. En iyi internetten kameralı görüşme sitesi olarak da niteleyebileceğimiz sitemizde görüntülü sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor. Sizde kamera chat yapmak istiyor, chat kameralı sohbet ederek sohbet kameralı bedava olarak yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Hemen sitemizin üst kısmında bulunan görsele tıklayarak sohbet odalarına giriş yapın. Daha sonra yeni arkadaşlıklar edinmeye bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Zevkinize göre beğendiğiniz bir sohbet odasına giriş yapın ve yeni çevrenizi yavaş yavaş kurmaya başlayın. İyi sohbetler dileriz
Aytaç Ağırlar’ın yazarlığını yaptığı ve yönettiği, 2010 yılında yayınlanmış bir Türk filmi olan İncir Reçeli’nde baş rolü oynadıktan sonra şöhret merdivenlerinin basamaklarını tırmanmaya başlayan, binlerce kişinin hayranı olduğu, kimilerininse eleştirdiği bir ses sanatçısından bahsediyoruz: Halil Sezai, soyadı ise Paracıklıoğlu.
Ekşi sözlük yazarları tarafından şiddetle eleştirilen, insanların duyguları üzerinden prim yapmakla itham edilen ve ergenlerin ses sanatçısı olarak nitelendirilen Halil Sezai; hala çoğu kesim tarafından severek dinleniyor. Özellikle youtube’deki videoların altında dönen tartışmalardan iki tarafın sert bir şekilde gerçekleşen savaşını görebiliyoruz. İncir Reçeli filminden önce Badem adlı Rock grubunun ve Bulutsuzluk Özlemi adlı grubun kliplerinde oynayan Halil Sezai; henüz oyunculuk kariyerinin başında diyebiliriz. Ancak günümüzde daha çok “şarkıcı” kimliğiyle ön planda olduğu algısı, yeni çıkan “mavi pansiyon” adlı filmin de soundtrack’ini üstlenmiş olmasıyla daha da perçinleniyor.
Bunun yanı sıra Beyoğlu’ndaki Hayal Kahvesi adlı mekanda da şarkılarını seslendirmeye devam eden Halil Sezai hakkında elimizde yeterli bir bilgi yok. Biyografisi hala tam olarak bilinmeyen Halil Sezai, melankolik kişiliğiyle de dikkatleri üzerine çekerken; kimliğinin tam olarak bilinememesiyle de gizemliliğini korumaya devam ediyor doğrusu.
Çıkardığı “isyan” ve “olsun” adlı şarkılarıyla da youtube ve diğer sosyal medya platformlarında rekor üstüne rekor kırmaya devam eden Halil Sezai; iki kesimi karşı karşıya getiriyor. Bir taraf Halil Sezai’yi nefret edercesine eleştirirken, diğer taraf Halil Sezai’yi sahipleniyor. Biz bu kavganın tam ortasında durup tarafsızlığımızı korumaya çalışıyor, kararı ise okuyucularımızın değerli yorumlarına bırakıyoruz. Siz de Halil Sezai hakkındaki olumlu veya olumsuz her türlü fikrinizi aşağıda bulunan yorum panelinde bizlere bildirebilirsiniz. Küfür, hakaret vesair türden yorumlar onaylanmayacağı için; saygı sınırları içerisinde yorum yapmanızı tavsiye ediyoruz
Ülkemizde 1990'lı yıllarda başlayan internet kültürü, beraberinde bir çok yeniliği de getirip hayatımızda köklü değişikliklere sebebiyet vermiştir. mIRC ile başlayan, sohbet odalarında “asl” sözlerinin eksik olmadığı günlerde insanlar 146 ile internete bağlanıyordu. Düşük bağlantı hızının bir getirisi olarak sadece yazışmakla yetiniyor, karşı tarafın herhangi bir görüntü veya görseline ulaşamıyorlardı. Tabii ki o zamanlarda karşıdaki kişinin sesini duymak sadece hayalden ibaretti. Geçen bu kısa süre zarfı içerisinde hem sesli, hem de kameralı olarak görüşme imkanının hemen herkesin elinin altında olması; teknolojinin ne kadar baş döndürücü bir hızla geliştiğinin açık bir kanıtı olsa gerek.
IRC kanallarının giderek yaygınlaşmasının yanı sıra, artık yavaş yavaş ICQ kullanımı da artış gösteriyordu. 6 haneli ICQ numaralarının binlerce türk lirasından değer bulduğunu hesaba katarsak, durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz. Günümüzde ise mIRC kullanımı hayli azalmış, ICQ ise tamamen unutulmuş gibidir. Genellikle Rus internet kullanıcıları tarafından hala kullanılmakta olan ICQ, Türkiye’de eski ihtişamlı günlerinden çok uzaktadır. Bunun sebebi olarak ise MSN’in yaygınlaşması gösterilebilir. Ancak ne yazık ki MSN’de gelişen teknolojiye tam ayak uyduramamış, tarihin tozlu raflarında kendi yerini yavaş yavaş hazırlamaya devam etmektedir. Bir sürü program ve sitenin sonunu hazırlayan Facebook, MSN’in de tabutuna bir çivi çakmıştır denilebilir. Özellikle Facebook’un Skype ile işbirliğine gidip görüntülü sohbet imkanı sağlamaya başlaması, diğer yazılımların korkulu günler geçirmesine neden olmuş olabilir.
Yine de çoğu internet kullanıcısı bu saydığımız programların çoğunu birlikte kullanıyor. İnsanlar hem MSN, hem Facebook, hem de sesli chat sitelerini kullanarak sosyalliğin dibine vuruyorlar diyebiliriz. Kitle iletişim algısının giderek geliştiği, insanların aşırı hızlı bir şekilde iletişim kurdukları çağımızda, yukarıda bahsettiğimiz değişikliklerin olması kaçınılmazdı
Kameralı görüşme sitelerinin giderek çoğaldığı bir günde yaşıyoruz. Artık insanlar sadece klavyeyi kullanmak yerine, kamerada chat yapmak istiyorlar. Bununla da yetinmeyip sesli olarak sohbet etmek isteyen kişilerin sayısında da ciddi bir artış söz konusu. Ziyaretçiler “chat kameralı yapılır” sözünü benimseyerek, ücretsiz kameralı çhat siteleri arayışı içerisindeler. Bizler de chatevi ekibi olarak bu arayış içerisindeki kullanıcıların rahat ve güvenli bir şekilde kameralı sohbet odaları bedava kullanmalarını sağlamak için hizmet vermeye devam ediyoruz. Online kameralı chat siteleri arasından birisi, belki de en iyisi olan sitemizde Speaky Chat yazılımını indirmek suretiyle kameralı sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor. Bir tık uzağınızda bulunan kameralı canlı sohbet heyecanını yaşamak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey sitemize kayıt olmak. Daha sonra “arkadaşlık kamerada yaşanır” diyecek, internet üzerinden cam chat yapmanın tadına varacaksınız. Türk kameralı chat odaları ücretsiz olarak bir tık uzağınızda yer aldığı gibi, chatevi’nin profesyonel ve alanında uzman kadrosu her türlü soru ve sorununuz için yanı başınızda bulunuyor. Cameralı chat sitesi arayan kişilerin bir numaralı uğrak yeri olan sitemizde sadece kameralı chat ile ilgili değil, hemen her konuyla alakalı yazı ve makalelere de erişim sağlayabilirsiniz.
Sizce de sadece klavyeyi kullanarak karşı tarafla yazışmak çok sıkıcı değil mi? Özellikle yaşı büyük ve bilgisayar kullanmaktan zevk almayan kişiler için tam bir işkence haline gelebilen klavye kullanmak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz? Sistemimize kayıt olup gerekli yazılımları indirdikten sonra isterseniz kameralı, isterseniz de sesli olarak istediğiniz kişilerle iletişim kurup sohbet etmeniz çok kolay bir hale geliyor. Chatevi aracılığıyla elde edeceğiniz arkadaşlıklar hayatınız boyunca devam edeceği gibi, edineceğiniz sıcak aile ortamı sizi oldukça memnun edecek
Kameranın işlevselliği ve karşı tarafla birebir görüşme imkanı sağlaması; onu chat sitelerinde sıkça aranan bir özellik konumuna taşımıştır. Artık insanlar salt klavye kullanarak mesajlaşmak istemeyip, sesli ve görüntülü olarak da karşı tarafla sohbet etmek arayışı içerisindeler. Bunun doğal bir getirisi olarak, insanlar google gibi arama motorlardında “kameralı sohbet programı” cümlesini aratarak sonuç elde etmeye çalışmaktalar. Biz de bu yazımızda temel kameralı sohbet programlarına yer vereceğiz. Bu programlardan birisi efsane haline gelmiş olan Camfrog. Türkiye ofisi de bulunan bu harika program bir zamanların en kaliteli sesli ve görüntülü chat programıydı. Ancak günümüzde işlevselliğini yitirerek, tahtını diğer programlara bıraktı diyebiliriz. “Camfrog sönmez” gibi komik ve ilginç kişileri de bünyesinde barındıran, daha çok +18 sohbet kanalları sayesinde tercih sebebi olan Camfrog, ücretsiz bir yazılım olmasıyla da puan topluyordu. Programda sadece oda açmak ücretliydi, ki bunu da çoğu kullanıcı tercih etmiyordu.
İkinci sıradaki programımızın adı ise yukarıda bahsettiğimiz gibi Paltalk. Online olarak da kameralı görüşme imkanı sağlayan bu program masaüstü olarak da kullanılabiliyor. 10+ videolu bağlantıyı destekleyen, sesli olarak da sohbet etme imkanı sağlayan bu program günümüzde oldukça revaçta. Hemen her kesimden insanın kullandığı bu program, Camfrog’da olduğu gibi sadece +18 sohbet odalarıyla tercih sebebi değil. Üstelik Camfrog’dan farklı olarak “görüntülü sosyal ağ” sloganını kullanan bu sitede profilinizi oluşturup diğer insanlarla iletişime geçmek oldukça kolay. Yani salt sohbet programı olmaktan çıkıp, birebir kendi sosyal ağ projelerini de yayına taşımış program sahipleri.
Üçüncüsü programımız bizim de kullandığımız Speaky Chat yazılımı. İnternetten sohbet etmeye imkan sağlayan bu harika yazılım, çoğu online chat sitesinin de tercih ettiği bir yazılımdır. Online olarak sohbet etmek için mutlaka Speaky Chat programını bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.
Sesli sohbet sitelerinin giderek arttığı bir günde yaşıyoruz. Artık insanlar hangi sesli sohbet sitesini ziyaret edeceğini şaşırıyor, her gün başka bir sitede vaktini heba ederek arkadaşlık kurmaya çalışıyor. Ve bu çabalar tahmin edebileceğiniz gibi hüsranla sonuçlanıyor. Bir sürü siteye kayıt olup, aradığını bulamayan ve chatevi’nde olduğu gibi sıcak bir aile ortamını bulamayan insanlar; sitelere kayıt olurken belirttikleri e-posta adreslerinin spam mesajlarla dolmasının da önüne geçemiyorlar. Ayrıca bazı art niyetli kişilerin sesli chat yazılımı adı altında ziyaretçilere zorla indirttikleri programlar, kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmelerine yardımcı olabiliyor.
Tüm bu olumsuz noktaların yanı sıra, hala umut veren ve kullanıcılarına değer veren bazı siteler de var tabii ki. Bu siteler arasından rahatlıkla tavsiye edebileceğimiz, şuanda da bu yazıyı okuduğunuz chatevi’nde sizleri sıcak bir ortam bekliyor. Speaky Chat adındaki programı bilgisayarınıza indirdikten sonra sesli ve kameralı sohbet etmek için yapacağınız tek şey sisteme üye olmak. İsterseniz üye olmadan misafir girişi yapabileceğiniz gibi, Facebook hesabınızla da sistemimize giriş yapabilirsiniz. Ancak üyelik sahibi olmanın avantajlarından yararlanmanız için misafir girişi yapmayıp kayıt olmanızı tavsiye ederiz.
Türkiye’de var olan sohbet siteleri arasından rahatlıkla sıyrılan, rakiplerinden bir gömlek daha üstün olan chatevinde sıcak bir aile ortamını yakalayabileceğiniz gibi, samimi arkadaşlıkları da elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra arkadaşlıktan daha fazlasını, yani romantik bir ilişkiyi de sitemiz aracılığıyla kurabilmeniz mümkün. Facebook ve MSN gibi ağlarda vakit kaybetmekten sıkılmış, yeni heyecanlar arıyor ve aradığınızı hala bulamıyorsanız yapmanız gereken çok basit. Hemen sistemimize kayıt olup canlı sohbet heyecanını yaşayabilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden sadece sohbet etmekle kalmayıp, gündeme dair yapılan yorumlara da ulaşabilmeniz mümkün. İyi sohbetler dilerizLise son sınıf okuyan tüm öğrencileri ilgilendiren, Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavının kayıtları 3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Van depreminden muzdarip olan öğrenciler için tanına kolaylıklar bizi sevindiriyor olsa da, genel olarak sistemin çarpıklığı bizi üzmeye devam ediyor doğrusu. Öğrencilerin tüm lise hayatları boyunca öğrendikleri sorulardan oluşan YGS sınavı, 4 senelik bilgi birikiminin 3 saatlik bir sınavda sorgulanmasından ibaret. Temelde yanlış bir uygulama olan bu sınav sistemi için yapılan itirazlar, ne yazık ki pek de kaale alınmıyor. Oysa ki bizler, yurtdışında uygulanan modeller gibi sınavları 3 saate indirgemek yerine tüm öğrenim hayatına yaysak daha verimli sonuç alacağımızı düşünüyoruz. YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının muamma olması, ygs sınav sorularının çalındığı iddiası, ygs sınavına kayıt esnasında sistemde oluşan çökmeler gibi bir sürü olumsuzlukla uğraşmak zorunda kalıp moral olarak da çöken öğrenciler; sizce bu sınavdan ne kadar yüksek not alabilirler ki? Evet, tahmin edeceğiniz üzere bu olumsuz durumlar, YGS sınavında ter döken öğrencilere zor anlar yaşatıyor doğrusu. Geçen sene karşılaştığımız soruların çalındığı iddiası, öğrencilerin moralini sıfıra çekerken; “biz aptal mıyız da bu kadar çok çalıştık?” diye düşünmelerine sebebiyet verdi. Böyle düşünen öğrencilerin hayata küsmesi gayet olağanken, kimileri şansını seneye denemek istedi; kimileri de üniversite hayalini bırakıp iş hayatına atılmaya çalıştı.
Ayrıca unutmamak gerekir ki, YGS sınavı engelli kardeşlerimiz için de büyük bir sorun teşkil etmektedir. Yine geçen sene karşılaştığımız haberlerde âmâ ve sağır öğrencilerin sınav sorularını okuma ve anlamakta çektikleri güçlüklerden haberdar olmuştuk. Bu öğrenciler için pedagojik olarak enformasyonunu sağlamış görevliler yetkilendirilmediğinden, öğrencilerin hayatları boyunca onaramayacakları hasarlara sebebiyet verilmiş olunabilir. YÖK ve MEB’i bu konuda duyarlı olmaya çağırırken, tüm öğrencilere başarılar dilerizGeçtiğimiz günlerde ajanslara “Tesadüfen yaşıyoruz” başlığı altında bir haber servis edildi. Söz konusu haberde insanlığın 70 bin yıl önce aşırı iklim koşulları sebebiyle soyunun tükenme seviyesine geldiği ancak bir şekilde bu akibetten kurtulduğu ifade edilmekteydi. Haberin ne asıl kaynağında ne de kendi metninde böyle bir ibare yer almamasına rağmen haber “tesadüf eseri” vurgusuyla yayınlanmıştı. Türkiye’nin önde gelen bir haber ajansı tarafından servis edilen haberin metni şu şekildeydi: “Amerikalı ve İsrailli paleontologlar, insanlığın, 70 bin yıl önce aşırı iklim koşullarından ötürü soyunun tükenmenin eşiğine geldiğini ortaya çıkardı. ABD’den Stony Brook Üniversitesi, IBM Araştırma Merkezi ve İsrail’den Rambam Tıp Merkezinin yaptığı araştırmada, 70 bin yıl önceki aşırı iklim koşullarının, insan nüfusunu öylesine azalttığı ve soyunu tükenme noktasına getirdiği belirlendi.Stony Brook’tan Paleontoloji Profesörü Meave Leakey, makalesinde “Bundan sadece 70 bin yıl önce nüfusumuzun o kadar azaldığını ve tükenmenin eşiğine geldiğini kim düşünür” ifadesini kullandı. Bu alanda önceki araştırmalar, bugün 6,6 milyara ulaşan insan nüfusunun 70 bin yıl önce sadece 2 bin kişi olduğunu gösteriyor.Doğu Afrika’nın 135 bin ila 90 bin yıl önce büyük bir kuraklık dönemi geçirdiğini ve bu iklim koşullarının, birbirinden ayrı gelişen iki küçük gruba böldüğü insan nüfusunda önemli değişikliğe neden olduğunu belirleyen bilim adamları, ilk insanların 100 bin yıl boyunca ayrı yaşadıktan sonra tek bir pan-Afrika nüfusu haline sadece 40 bin yıl önce geldiğini belirtiyor. National Geographic Society’den Spencer Wells de, bu araştırmanın insan soyunun tarihinin kilit noktalarını otaya çıkarmak için genetiğin olağanüstü gücünü ortaya koyduğunu belirterek, “İlk insanların tüm dünyaya yayılmadan önce soylarının az daha tükenmekte olduğu ve çok zor iklim koşullarından ötürü birbirinden ayrı küçük gruplar halinde yaşadıkları DNA’mızda yazılı” diye konuştu.Bilim adamlarının bir hastalığıdır bu aslında… Çok mantıklı ve düşünebilir insanlar olmaları gerekirken, her şeyi tesadüflere bağlarlar.Şimdi sormak lazım, her şeye mantıklı ve geçerli bir sebep ararken, mucizevi bu türden olaylara neden tesadüf ismi takarlar?Bunu da düşünen beyinlere sormak gerekiyorKameralı sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor! Chatevi’nin uzman kadrosunun yönetimini sağladığı kamerada sohbet imkanı sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun istediğiniz kişilerle kameralı ve sesli olarak görüşebilmeniz oldukça basite indirgeniyor. Sistemimize üye olmak suretiyle giriş yapacağınız sohbet kanallarımız arasında, istediğiniz chat odası kameralı sohbet için sizi bekliyor olacak. Chatevi’nde yer alan kameralı canlı odalar aracılığıyla bedava kameralı sohbet yapmış olabileceğiniz gibi, hayatınızda köklü değişikliklere de merhaba diyebilirsiniz. Kameralı sesli chat sohbet odaları sayesinde edineceğiniz sıcak dostluklar ve yeni arkadaşlıklar sizi bambaşka dünyalara sürükleyeceği gibi, kameralı görüşme yapmanın zevkini de fazlasıyla tadacaksınız. Sohbet siteleri arasından birisi, belki de en iyisi olarak karşınıza çıkan ve yayın hayatına atıldığı günden beri kesintisiz hizmet vermeye devam eden chatevi, türk kameralı chat siteleri arasından rahatlıkla sıyrılıyor doğrusu. “kameralı chat bedava yapılır” sloganıyla yayın hayatına atılan, sadece sohbet etme hizmeti sağlamakla yetinmeyip, gündeme ve güncele dair hemen her konuya da yer vermeye çalışan chatevi yönetimine sizler de teşekkür edeceksiniz. Unutmayın, görüntülü sohbet bedava siteler aracılığıyla gerçekleştirilmelidir. Çeşitli Türk arkadaşlık sitelerine gold üyelik ücreti vererek zarara girmenize gerek kalmadan, sitemiz aracılığıyla bedava kameralı chat yapabilirsiniz. En iyi internetten kameralı görüşme sitesi olarak da niteleyebileceğimiz sitemizde görüntülü sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor. Sizde kamera chat yapmak istiyor, chat kameralı sohbet ederek sohbet kameralı bedava olarak yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Hemen sitemizin üst kısmında bulunan görsele tıklayarak sohbet odalarına giriş yapın. Daha sonra yeni arkadaşlıklar edinmeye bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Zevkinize göre beğendiğiniz bir sohbet odasına giriş yapın ve yeni çevrenizi yavaş yavaş kurmaya başlayın. İyi sohbetler dileriz.
Ülkemizde 1990'lı yıllarda başlayan internet kültürü, beraberinde bir çok yeniliği de getirip hayatımızda köklü değişikliklere sebebiyet vermiştir. mIRC ile başlayan, sohbet odalarında “asl” sözlerinin eksik olmadığı günlerde insanlar 146 ile internete bağlanıyordu. Düşük bağlantı hızının bir getirisi olarak sadece yazışmakla yetiniyor, karşı tarafın herhangi bir görüntü veya görseline ulaşamıyorlardı. Tabii ki o zamanlarda karşıdaki kişinin sesini duymak sadece hayalden ibaretti. Geçen bu kısa süre zarfı içerisinde hem sesli, hem de kameralı olarak görüşme imkanının hemen herkesin elinin altında olması; teknolojinin ne kadar baş döndürücü bir hızla geliştiğinin açık bir kanıtı olsa gerek.
IRC kanallarının giderek yaygınlaşmasının yanı sıra, artık yavaş yavaş ICQ kullanımı da artış gösteriyordu. 6 haneli ICQ numaralarının binlerce türk lirasından değer bulduğunu hesaba katarsak, durumun ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz. Günümüzde ise mIRC kullanımı hayli azalmış, ICQ ise tamamen unutulmuş gibidir. Genellikle Rus internet kullanıcıları tarafından hala kullanılmakta olan ICQ, Türkiye’de eski ihtişamlı günlerinden çok uzaktadır. Bunun sebebi olarak ise MSN’in yaygınlaşması gösterilebilir. Ancak ne yazık ki MSN’de gelişen teknolojiye tam ayak uyduramamış, tarihin tozlu raflarında kendi yerini yavaş yavaş hazırlamaya devam etmektedir. Bir sürü program ve sitenin sonunu hazırlayan Facebook, MSN’in de tabutuna bir çivi çakmıştır denilebilir. Özellikle Facebook’un Skype ile işbirliğine gidip görüntülü sohbet imkanı sağlamaya başlaması, diğer yazılımların korkulu günler geçirmesine neden olmuş olabilir.
Yine de çoğu internet kullanıcısı bu saydığımız programların çoğunu birlikte kullanıyor. İnsanlar hem MSN, hem Facebook, hem de sesli chat sitelerini kullanarak sosyalliğin dibine vuruyorlar diyebiliriz. Kitle iletişim algısının giderek geliştiği, insanların aşırı hızlı bir şekilde iletişim kurdukları çağımızda, yukarıda bahsettiğimiz değişikliklerin olması kaçınılmazdı.
Kameralı görüşme sitelerinin giderek çoğaldığı bir günde yaşıyoruz. Artık insanlar sadece klavyeyi kullanmak yerine, kamerada chat yapmak istiyorlar. Bununla da yetinmeyip sesli olarak sohbet etmek isteyen kişilerin sayısında da ciddi bir artış söz konusu. Ziyaretçiler “chat kameralı yapılır” sözünü benimseyerek, ücretsiz kameralı çhat siteleri arayışı içerisindeler. Bizler de chatevi ekibi olarak bu arayış içerisindeki kullanıcıların rahat ve güvenli bir şekilde kameralı sohbet odaları bedava kullanmalarını sağlamak için hizmet vermeye devam ediyoruz. Online kameralı chat siteleri arasından birisi, belki de en iyisi olan sitemizde Speaky Chat yazılımını indirmek suretiyle kameralı sohbet odaları bedava olarak ayağınıza kadar geliyor. Bir tık uzağınızda bulunan kameralı canlı sohbet heyecanını yaşamak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey sitemize kayıt olmak. Daha sonra “arkadaşlık kamerada yaşanır” diyecek, internet üzerinden cam chat yapmanın tadına varacaksınız. Türk kameralı chat odaları ücretsiz olarak bir tık uzağınızda yer aldığı gibi, chatevi’nin profesyonel ve alanında uzman kadrosu her türlü soru ve sorununuz için yanı başınızda bulunuyor. Cameralı chat sitesi arayan kişilerin bir numaralı uğrak yeri olan sitemizde sadece kameralı chat ile ilgili değil, hemen her konuyla alakalı yazı ve makalelere de erişim sağlayabilirsiniz.
Sizce de sadece klavyeyi kullanarak karşı tarafla yazışmak çok sıkıcı değil mi? Özellikle yaşı büyük ve bilgisayar kullanmaktan zevk almayan kişiler için tam bir işkence haline gelebilen klavye kullanmak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz? Sistemimize kayıt olup gerekli yazılımları indirdikten sonra isterseniz kameralı, isterseniz de sesli olarak istediğiniz kişilerle iletişim kurup sohbet etmeniz çok kolay bir hale geliyor. Chatevi aracılığıyla elde edeceğiniz arkadaşlıklar hayatınız boyunca devam edeceği gibi, edineceğiniz sıcak aile ortamı sizi oldukça memnun edecek.
Kameranın işlevselliği ve karşı tarafla birebir görüşme imkanı sağlaması; onu chat sitelerinde sıkça aranan bir özellik konumuna taşımıştır. Artık insanlar salt klavye kullanarak mesajlaşmak istemeyip, sesli ve görüntülü olarak da karşı tarafla sohbet etmek arayışı içerisindeler. Bunun doğal bir getirisi olarak, insanlar google gibi arama motorlardında “kameralı sohbet programı” cümlesini aratarak sonuç elde etmeye çalışmaktalar. Biz de bu yazımızda temel kameralı sohbet programlarına yer vereceğiz. Bu programlardan birisi efsane haline gelmiş olan Camfrog. Türkiye ofisi de bulunan bu harika program bir zamanların en kaliteli sesli ve görüntülü chat programıydı. Ancak günümüzde işlevselliğini yitirerek, tahtını diğer programlara bıraktı diyebiliriz. “Camfrog sönmez” gibi komik ve ilginç kişileri de bünyesinde barındıran, daha çok +18 sohbet kanalları sayesinde tercih sebebi olan Camfrog, ücretsiz bir yazılım olmasıyla da puan topluyordu. Programda sadece oda açmak ücretliydi, ki bunu da çoğu kullanıcı tercih etmiyordu.
İkinci sıradaki programımızın adı ise yukarıda bahsettiğimiz gibi Paltalk. Online olarak da kameralı görüşme imkanı sağlayan bu program masaüstü olarak da kullanılabiliyor. 10+ videolu bağlantıyı destekleyen, sesli olarak da sohbet etme imkanı sağlayan bu program günümüzde oldukça revaçta. Hemen her kesimden insanın kullandığı bu program, Camfrog’da olduğu gibi sadece +18 sohbet odalarıyla tercih sebebi değil. Üstelik Camfrog’dan farklı olarak “görüntülü sosyal ağ” sloganını kullanan bu sitede profilinizi oluşturup diğer insanlarla iletişime geçmek oldukça kolay. Yani salt sohbet programı olmaktan çıkıp, birebir kendi sosyal ağ projelerini de yayına taşımış program sahipleri.
Üçüncüsü programımız bizim de kullandığımız Speaky Chat yazılımı. İnternetten sohbet etmeye imkan sağlayan bu harika yazılım, çoğu online chat sitesinin de tercih ettiği bir yazılımdır. Online olarak sohbet etmek için mutlaka Speaky Chat programını bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder